Mere om Medicinsk Qigong

Qi : Livskraft, vital energi

Gong : Metode, træning, arbejde 

Qigong er bevægelser, meditation og vejrtrækning - blide, enkle bevægelser kombineret med vejrtrækning i meditativ ro.


Qigong serier er udviklet, så de fremmer et balanceret Qi-flow i kroppens meridianbaner. For at have det godt, skal Qi flyde frit i kroppen. Qigong er blevet brugt som sundhedsfremme gennem flere tusinde år.

Man kan således bruge de rolige, graciøse, koncentrerede bevægelser i qigong til at holde sig frisk, forebygge ubalancer og til at helbrede sygdomme, ligesom millioner af mennsker, især i asien, dagligt praktiserer Qigong i parker ved daggry.


Medicinsk Qigong har en dokumenteret effekt på helbredet, er godkendt af de kinesiske sundhedsmyndigheder, bygger på traditionel kinesisk medicin og lægger vægt på helheden (himmel-jord-menneske).

Medicinsk Qigong efter Biyun metoden, som indgår i alle mine Qigong kurser, er skånsom og forebyggende.

Medicinsk Qigong efter Biyun metoden oplever jeg som enkel at lære og har stor effekt i både krop og sind, hvorfor den er så væsentlig og glædesfuld at formidle til andre. 


Biyunmetoden bygger på den helhedsopfattelse af mennesket, som er indeholdt i den filosofi og viden, som er essensen i Traditionel Kinesisk Medicin, og mennesket ses som en del af naturen.

Gennem det naturlige åndedræt stimulerer Qigong immunforsvaret og styrker muskler, sener, led, knogler, organer og nervesystem. Den genopretter kroppens balance og forebygger sygdomme samt skaber forøget fysisk og psykisk velvære.

Qigong udføres stående - kræver ikke omklædning, og regelmæssig træning udrenser og genopbygger kroppen på et dybt plan.

Gavnlig effekt af Biyun metoden er påvist ved akutte såvel som kroniske sygdomme.

Biyunmetoden anvender fokuseret, bevidst koncentration rettet mod den fysiske krop. På denne måde opbygges kroppens Qi støt og roligt, samtidig med at evnen til at modtage den naturlige Qi fra universet udvikles.


På flere kurser underviser jeg også i anden medicinsk Qigong.


Velmødt til Qigong !